søndag 22. mars 2009

 
Tur att en av oss inte tvekar med att bestiga taket.
Posted by Picasa

Helg och snöskred

 
Efter att ha varit i dålig form det mesta av veckan har vi tagit det lugnt i helgen. Solen har förgyllat vår tillvaro med frekventa besök. Vi har dock mängder med snö så det är långt till våren. Men vad gör väl det. Vi nyttjar snön så länge den är här. Det har dock rasat snö från taken. Det har varit ordentliga snöskred. Utemöbler har blivit krossade. Så idag var det bara vårt tak som var kvar. Per fick upp och skotta helt enkelt. Det är tung snö och ingen vill tänka på vad som skulle kunna hända om någon hamnar under snö massorna när det rasar.

Per köpte en nike+ till mig och den har jag invigt. Det blev springtur till Lilloseter och jag är förvånad över medelpace på 5.06 13,5km. Inte illa. Måste nog kalibrera den för att vara säker på att den visar riktigt.

Nu måste jag underhålla lilltjejen så att hon inte somnar. Vi har skippat dag sömn och det är en tuff övergång.
Posted by Picasa

fredag 13. mars 2009

Rauland helgen

 
Här kommer lite bilder på skidglada barn. De flesta bilderna är ifrån vårt skidrenn. Barnen myste med tävlingen. De vuxna hejade fram...
Ikväll har vi alene kväll. Idag har jag varit ledig. Det har blivit träning på löpband. Det blev intervaller och jag testade Kattas pace. Hm, det blev långt ifrån 800meter men det ska jag nog fixa om ett tag. Jag skriver som Katta att det är långt ifrån max man springer till vanlig. Sedan har jag shoppat lite nya träningskläder. Det var på tiden. Per och jag fick en härlig lunch date. Det var på tiden. Vi pratade om sommaren som blir ett litet pussel med skjutsande av barn och andra aktiviteter. Då vi åker till Turkiet i maj så kommer vi nog att ta skandinavien semester i sommar. Nu somnar en liten prinsessa brevid mig. Det är bäst att jag lägger henne. Hon har slutat sova på dagen och då är man extra sliten på kvällen.
Sov gott
Posted by Picasa

tirsdag 10. mars 2009

Från långhelg på fjället till nattvakt...

Vi har spenderat en långhelg i Telemark närmare bestämt Rauland. Det har faktiskt blivit en tradition där vi 5 barnfamiljer intar ett stort hus en långhelg. Det har snöat hela tiden. Lite snö ger dock inga sura miner. Hela dagarna har vi spenderat ute i skidspåret eller i snön utanför huset. Vi har haft längdåknings tävling för barnen med frågor och vätskestation. Alla barnens tävlingsinstinkt väcktes och det var glada miner när man blev fram hejad i skidspåret.

Saga har blivit riktigt duktig på att åka längdskidor. Det går bäst uppför. Hon trallar och sjunger hela tiden. Jakob åkte både längd och alpint. Han susar bäst ner för de svarta backarna. Här får man se upp så att man inte hamnar för långt efter. Hopp är de bästa han vet så får han se en ramp så kastar han sig upp på den.

Det var en superhärlig helg. När vi kom hem kändes det dock ganska bra det också. Per och jag tände i brasan och bara slappade. Stackars Per har varit dålig och nu när hans röst kommit tillbaka så hostar han sig genom nätterna.

I natt är jag på jobbet och tack och lov så är helvetet snart slut. Det är inte meningen att man ska vara vaken på nätterna. Med hjälp av cola och kaffe kommer man sig igenom den.

Nu ska jag snart hem och sova. Det får bli soft träning imorgon för här ska dygnet vändas fort.

Hoppas mamma kommit tillbaka från Israel snart.

Tjing tjing