mandag 2. januar 2012

Nytt år och nya möjligheter

Nytt år och nya möjligheter. Det känns som att detta året kommer att bli ett riktigt spännande år. Det kommer att bjuda på många utmaningar.
Det finns alltid saker man kan jobba med för att utvecklas som person.
Jag är en person som mår bäst när allt går knirkefritt(vem gör förresten inte det).
Jag mår riktigt dåligt när människor inte trivs ihop och det är dålig stämning. Nu är det så att vissa saker måste man bara ta tag i. Även om konfrontationer är det värsta man vet speciellt om det handlar om en själv också och de nära och kära så har jag stor tro på att vi alla och då menar jag alla kan växa på att faktiskt föra dialog.
Ingen är bättre än någon annan och alla har vi något att lära av varandra även om vi har olika åldrar och olika erfarenheter i bagaget.
Ödmjukhet tror jag att jag har mycket av och hoppas att de mina runt mig också kan ha det när vissa saker måste luftas.

Detta året skall jag ge mig själv och de runt mig möjlighet att växa på alla plan.
Hoppas ni alla är med mig....för jag bryr mig väldigt mycket om er alla och då måste ni också bry er så mycket att vi kan mötas i nuet.

Stor kram och Gott Nytt År.

6 kommentarer:

Writer sa...

Gott nytt år Linda!

Nog kan jag hålla med om att det blir ett spännande år som ligger framför oss, och visst håller jag med dig om att det är som skönast när alla är vänner. Jag minns när jag sommarjobbade när jag gick på gymnasiet, då hörde jag talas om människor som inte talade med sina syskon eller vänner för en eller annan händelse i det förflutna. Jättefånigt tyckte jag nu, och jag tycker likadant idag.

Alla är vi ju olika och helt överens blir man aldrig, men när man som grupp kan klara av att finna respekt för de andras olikheter och välja att se mer på de ljusare sidorna hos varandra så tror jag också att man lägger en grund för vänskap, olikheter till trots.

Mitt sista (och även första) nyår i Bergen blev förresten en väldigt regnig historia, så det var väl som det bör.

Anonym sa...

Håller med!
Gott Nytt År blir det inte av sig själv.Vi är alla delaktiga och vi gör alla avtryck och bidrar till det mellanmänskliga klimatet.

Att Älska,glömma och förlåta kommer inte av sig själv ,det är ett viljebeslut.

Ödmjukhet och vilja att lyssna in är en väldigt bra egenskap att ha med sig när det kommer till gott klimat människor emellan.

Det krävs mod att uttala det man av övertygelse upplever som sant och rätt ,det krävs tålamod att lyssna in andra människors övertygelse.

kanske lyckas vi inte så ofta med det men det är en grundförutsättning för att vänner,,familjer,ja hela samhällen skall kunna samexistera och bygga det fina vi i grunden vill den korta stund vi gästar denna jord.

Gott Nytt År till hela familjen !!!

Kram från mamma.

ingrid sa...

Hej igen!
Läste just något kul på nätet:
Behandla inte människor som strumpor:gallra inte bort de udda.

Har faktiskt för inte så länge sedan tagit mig i kragen och kastat mina udda strumpor men det var ju bara strumpor .

Lucas Carlsson sa...

Gott nytt år!

Richard Rohr skrev i en av sina böcker att han blivit allt mer övertygad om att det främst är två saker som får en människa att uppnå sin fulla potential, antingen lidande eller stor kärlek.

Jag hoppas att 2012 bär med sig betydligt mer av stor kärlek än lidande, men det är väl värt att minnas att även det som är svårt kan plocka fram det bästa hos oss.

Kram Lucas

Writer sa...

Ska man gallra ut de udda strumporna? Det har jag nog aldrig gjort.. där ser man. Fast mina strumpor ser ju nästan alltid ut att vara udda iaf.

Linda sa...

Man kanske inte skall gallra ut alla de udda strumperna man vet ju aldrig när man åter kan finna den andre strumpan som passar med den första. Klart man skall få lov att vara olika. Fast jag tycker nog att de som är olika också måste bjuda till och vara med och föra dialog istället för monolog.
Tror som dig Lucas att genom att ta upp det som är svårt kan man få fram nya sidor.
Jag vill inte bli gammal och ensam för att min omgivning inte vågar närma sig mig för att det tänker att man inte kan lära gamla hundar att sitta typ.
Alla måste få en chans att kunna växa. Detta även om det kan innebära att saker måste luftas som är obehagliga och kan ge ilska och taskig stämning.
Mer kärlek och förståelse 2012.