fredag 16. mai 2008

Nattvakt igen

Då sitter man här igen och smuttar på kaffen. Hade tänkt att lägga ut några bilder men det får bli hemifrån. Hemma händer det en massa saker hela tiden. Stackars Per har fått en kraftig ögoninfektion och mår därefter. Jakob har ett intensivt sosialt liv.... Kalasen står på räcke och rad. Idag var jag med honom på fotbollsträning. Tränarna är riktigt tuffa typer, där är det disiplin. Kanske de har högre förväntningar än vad jag som föräldrer har. Huvudsaken är att Jakob tycker att det är kul och det tycker han ju. På vägen hem ville han springa ifatt en av fotbollskompisarna. Han gick fram och sa hej och så sprang grabbarna kapplöp upp för backen. Det visar sig att grabben bor väldigt nära oss. Efteråt frågade jag Jakob vad killen hette. Det var dock helt ovesentligt och så fann Jakob en snigel på backen som skulle inspekteras.
Imorgon ska Aleksander komma på besök från dagis. Det är Jakobs bästa kompis så det blir mysigt.
Själv har jag brottats med granrötter längs med skogskanten. För att inte har alltfør tråkigt har jag passat på att plantera lite kryddor och björnbär också. Det kommer att bli så fint när det blir färdigt.
I helgen är det Norges nationaldag. Det skall firas med pompa och ståt. Tyvärr ska det bli regn och ganska svalt men vad gör väl det. Vi ska på trädgårdsfest med en massa barn och vuxna "high life".
Till nästa gång...

onsdag 7. mai 2008

Nattvakt

Har nattvakt, patienten sover och jag ska bara sitta musstilla i en timme medan min kollega äter. Vilket fantastiskt unikt tillfälle att surfa på nätet och kolla in bloggar. Det känns skönt att det finns så många där ute som har det ungefär som jag. Vilken inspiration man får av att ta del av andras vardag. Det är bra att ändra fokus från sin egna vardag och tänka lite nytt.
I morgon ska jag sova kort och gott. Det blir tidigt upp för det är dugnad i barnhagen. Norge är ett fantastiskt land men oj vad mycket dugnader det är under vårkanten. Vi har dock väldigt trevligt oftast på våra dugnader. Det är sosial samvaro och pysslande utomhus. Hela barnhagen ska bli vårfin. Sedan blir det korv och glass. Slipper alltså laga mat imorgon. Jippy. Vi har haft ett fantastiskt väder de sista dagarna och bägge barna vill helst sitta ute och äta. När man bor i norden får man passa på. I helgen har vi hyrt lift för nu ska målnings arbetet som vi påbörjade förra året avslutas. Garaget blir piece of cake jämfört med förra årets eviga målande. Jag har precis blivit bra i ryggen efter förra årets insats.

søndag 4. mai 2008

Kalas utan kras...

Idag hade jag ledigt för att hela familjen skulle gå på 5 års kalas. Det är ett litet äventyr i sig. Saga håller på att lära sig att när man går på kalas så är det den som fyller år som ska ha paket. Efter många och tidvis långa förberedelser om just denna prosedyren gick paket överlämnandet helt smärtfritt. Jakob proklamerade att han minsann gått på många kalas och visste precis hur det skulle gå till. Kalaset pågick halt ute och halvt inne. Jag tror sockarna på barna var lika svarta som skorna på undersidan men vad gör väl det när värdinne paret är super avslappnade och alla föräldrar bara slappade i kalas kaoset.
Väl hemma cyklade Jakob av sig buset på parkerings platsen och körde bara ner 2 barn på sin färd. Detta var nog lika mycket de andra barnas fel som hans för det verkar som alla barn har en tendens att se åt ett håll och gå åt ett annat.
Nu är barna skrubbade från topp till tå och fint nedbäddade i sängarna så nu ska mamma Linda bara slappa. Imorgon är jag ledig och då ska trädgården få en omgång om värken i lederna har gått över.

torsdag 1. mai 2008

Härliga turer!!!





Mycket har hänt sedan jag skrev på bloggen sist. Livet går i 190. Jobbar ju mer än 100% för tiden. På jobbet har jag student som kräver det där lilla extra. Hemma är det full rulle. Käre Saga i sin bedårande 2 års trots och Jakob med energi kapacitet långt över det normala( enligt trött mamma). Vi har dock haft en fantastisk tid i blogtystnad. Först så har jag varit på "jentetur" till Norefjell. Det var inte igår jag åkte slalom men tro det eller ej både svingen och benstyrkan fanns där. Nästa säsong blir det nog mer utförs åkning. Tro nu inte att jag klagar över årets säsong. Jag har haft en massa fantastiska längdåkningsturer.
Efter intensiv jobbing kom svärmor Inger och mamma Ingrid och passade på barnen i en vecka. Det för att låta Per och mig åka till Paris. Det var så fantastiskt så det inte går att beskriva. Per var några dagar på konferens men jag har bara strosat omkring på Paris gator och haft det helt fantastiskt. Pricken över iet var att frysen var full med bullar och fönsterna putsade när vi kom hem. Tusen tack mamma och Inger.
Dagens minne: Jakob säger till mig när jag ligger ute i rabatten och brottas med ogräset. Mamma jag älskar dig, vet du varför? Nej svarar jag. Du är så duktig på att finna maskar!! Det ni allihopa då var Mamma Lindas lycka gjord idag.
Så till nästa gång.....