onsdag 19. mai 2010

17 Maj





"Ja vi älskar dette landet....
Då har vi firat ännu en nationaldag i vårt bostadsland. Är det något som norrmännen kan så är det och fira 17 maj. Jakob fick gått i tåg upp längs Karl Johan och vinkat till kungen. Han säger dock att Kungen hade krona så jag misstänker att ögonblicket inte var så minnesvärdigt. Saga längtar dock till hon ska få gå tåg och hälsa på kungen.

Igår hittade barnen en nyckelpiga på väg hem. De lät den flyga iväg och fick därmed lika många önskningar som det finns prickar på nyckelpigan. Saga önskade att hon kunde bli en prinsessa och Jakob önskade att han kunde trolla. Sedan sa Saga till Jakob "Varför blir inte våra önskningar uppfyllda?" Tja, det ska gudarna veta.

Här är lite bilder från den stora 17 maj dagen. Saga var helt fantastisk och tittade på tåg i 2 timmar innan bror Jakob gick förbi. Nu är det 2 år till nästa gång som barnen får gå tåg. Det tycket jag mormor och morfar ska vara med på. Då är det bara att fixa på folkdräkten mamma.

Stor kram från oss.

2 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Så fina de är!!

Och du och Per, kör ni bunad eller svensk folkdräkt?

Det är synd att vi inte firar vår nationaldag i Sverige med dunder och brak. 17 maj är verkligen FEST!!

Kram från Malmö

Anonym sa...

Det var fina bilder!
Oj så vuxen Jakob ser ut helt plötsligt,gick nästan inte att känna igen i sin fina kostym.Även prinsessan är väldigt fin och vi beundrar hennes tålamod att se på 17:e majtåg under så lång tid.Vi vill gärna komma och deltaga,försöker planera in nästa fest i Oslo.
Mormor och morfar/I.