tirsdag 30. september 2008

Allt är relativt

Idag har jag nattvakt. När min nattvakt närmar sig kan jag gruva mig flera dagar innan. Att jobba natt är som att vara på världens fest utan att få med sig det roliga. Jag mår helt enkelt dåligt av att jobba natt. Det är kroppslig och mental tortyr att hålla sig vaken hela natten när hela jaget skriker efter att få gå och lägga sig. Tyvärr så har mitt barnafödande gjort att jag tycker ännu mindre om nätter. Så idag när jag gick till jobbet så tyckte jag lite synd om mig själv. Det gjorde jag helt till jag kom på hur bra jag har det som faktiskt får kan åka hem när vakten är slut. Mina stackars livsöden som vi tar hand om på sjukhuset hade gladeligen jobbat natt bara de hade fått åka hem.

Dessa livsöden som är helt utelämnade till oss. Ja, jag borde igentligen känna mig priviligerad som har ett yrke där du faktiskt gör något som betyder något på ren medmänsklig nivå. Nu ska jag ta väl hand om min patient och njuta min egen säng när jag kommer hem. Då ni andra vaknar för att börja er arbetsdag.

Hoppas ni får en fin dag.

onsdag 24. september 2008

Gattis Johan 25 år

 
Stort grattis till min fina lillebror som bosatt sig i Bergen. Vet att han kommer att ha en fantastisk dag full med överraskningar. Njut dagen. Har ju fått en invitation så nu kommer jag kanske snart med ett barn eller två.
Jag har alltid velat komma till Bergen så nu har jag inga ursäkter längre. Jag är så glad att han trivs så bra.

Hela veckan har varit hektisk. Idag har jag mistat piffen lite och är bara helt slut. Per har handlat virke och snickrar blomsterkasser till felles arealen. Varje dag efter jobb har han hållt till i garaget. Hoppas han blir färdig ikväll för vår styrekvinna flåsar i nacken och vill ta bilder för att vi ska få pengar som vi blir sponsrade med från kommunen.

Igår var det föräldrar möte och stress för att hinna det... Det var dock ett trevligt möte. Personalen i barnhagen är fantastiska. De älskar sitt jobb och alla barnen och lyckas förmedla det i vardagen på ett fantastiskt fint sätt.

Nu ska jag slappa en stund och sedan lägga mig tråkigt tidigt. Men först måste jag ner till Jakob en tur och få honom att släcka och sova..
Posted by Picasa

torsdag 18. september 2008

Födelsedagsbarnet

 
Ja, födelsedags barnet var med....snusfri om 5 minuter vi är uppe och räknar ned.
Posted by Picasa

Pers födelsedag

 
 
 
 
Idag har vi firat min käre man. Det var planeringsdag i barnhagen idag så jag har haft god hjälp i köket!!! Barnen älskar att baka och slicka skålar. Saga har pyntat sig och var superglad över att vi skulle ha fest. Min käre älsklings favorit tårta och jag är dock inte kompisar. Det är svårt att laga stubbtårta och jag blir lika ledsen varje år över att jag misslyckas. Jag får väl träna mer tänker jag.

Har haft en omväxlande dag med barnen och vi har funnit på en massa bus. Imorgon kommer Åsa med Vera och Wilma för att det är planeringsdag imorgon också.

Per är nöjd med dagen och imorgon börjar hans snusfria liv. Efter 27 år med snuset skall han sluta. Jag vet inte om det är jag eller han som gruvar sig mest. Han ska dock träna när han känner abstinens så det kan bli intressant. Bra att han slutar dock. Lycka till min älskling så ska jag stötta dig så mycket jag kan.

Kram på er alla
Posted by Picasa

mandag 15. september 2008

vintertid välkommen

 
Man tror ju inte det är sant.. Fam Wiren tycker att det ska bli okej med vintertid. Idag kom första gosplutten vid 7 och den andra dröjde ännu längre. Det är ju fantastiskt mysigt. Idag är jag hemma och har en del att läsa till jobbet. Jag fick en massa gostid med barnen på morgonen. Barnen vill inte sluta gosa på morgonen. Därav rubriken välkommen vintertid. Då får vi ännu mer gostid.

Igår hade vi en otroligt behaglig dag. Jag och grannen Carina var på plantasjen och köpte dvärgsyrener som vi planterade. De ser lite fjuttigt ut men om några år så är det säkert fint. Jakob var med på plantasjen och myste. Han försvann bara en gång.... Lika glad för det var han.

Vid frukostbordet pratade vi om vintern och Jakob längtar efter att få åka skidor. Han ska lära Saga också...
Ikväll är det "i de beste familjer" på tv, där ska jag få lära mig hur jag kan hantera trotsen bättre. Saga är lite tvärtemot om dagen. Det gör ingenting så länge man inte har bråttom.

Nä, nu måste jag börja läsa så kanske jag kan ta en löptur också.

Njut dagen...
Posted by Picasa

lørdag 13. september 2008

Mormor och Saga på tur

 
Nu har jag haft mina kära föräldrar på besök en vecka. Barna har haft det toppen och föräldrarna också hoppas jag. Vi har gått tur i skogen, ätit räkmacka på Aker brygga och tittat i Zanz butik i Lillestrøm. Jag har jobbat en del kvällar men någon kväll hade vi tillsammans. Barna har varit på utflyckt varje dag till barnhagen. Mormor och morfar har lärt sig konsten att kliva på full buss med barnvagn. Dvs trycka sig in. Idag har jag och barnen varit på stan och provat mössor på stan, rivit ner en skyltdekoration och ätit oss mätta på smakprov av vita hjertego. Nu sitter barnen och myser med popcorn och film. Jag plockar lite för snart kommer Per hem. Imorgon ska vi mysa hemma och fixa i trädgården.
Posted by Picasa

tirsdag 9. september 2008

Kvällsjobb hela veckan

Per är ju som sagt på älgjakt och mormor och morfar hjälper mig. Jag har precis kommit hem från jobbet och försöker varva ner med lite blogging. Idag fick jag det finaste sms et av min käre man på länge. Det värmer hjärtat. Det är så mycket tragiskt på jobbet så jag påminns hela tiden om hur bra jag har det...
Man måste njuta av varje dag och ögonblick för livet lever vi här och nu. Ibland längtar man till nästa stund. Barnen påminner en dock om nuet. Jag har precis tittat till de små trollen som bägge sover så stilla och oskuldsfullt. tänk att de kan vara så mycket bus i de små oskuldsfulla barnakropparna.

Mormor och morfar skall vara med på sommarfest i barnhagen imorgon och jag ska be dem ta lite bilder. Jag har bakat nyttiga kaker som ska ha nyttig rosa glassyr på sig. Ja, det är faktiskt sant att de är nyttiga.

Nu ska jag knoppa....

fredag 5. september 2008

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Fredagsmys

 
Efter att barna varit ute med Willy en tur hade vi riktig fredagsmys med popcorn och bie filmen. Barna kröp in i varsin mormor och morfar krok och mös.
Jag känner mig bättre så imorgon blir det jobb och barna får dra på cirkus. Jippy!!!!
Posted by Picasa

Saga var också med

 
Måste få med bild på Saga också. Provar mig fram med min nya dator som är helt fantastisk. Den är liten och nätt och jobbar fort. Det är dock en del nya program som jag ska sätta mig in i. Kör försiktigt älsklingen min...
Posted by Picasa

Vardagsmys

 
Idag reste Per på älgjakt i Härnösand. Mina fina föräldrar kom och ska vara tillsammans med mig och barnen i 1 vecka. Jag ska jobba mycket kvällar så det passar perfekt. Jag är heldig som har så snälla föräldrar som kommer när man ber dem om det.
Igår fick jag plötsligt feber och ont i hela kroppen. Idag mår jag mycket bättre men har en konstig sjukdomskänsla. Har jag blivit hypokondriker på äldre dar? Nåväl, jag är ekstra tacksam över att mormor och morfar kom.
Hoppas ni får en underbar helg...
Posted by Picasa

mandag 1. september 2008

Välkommen hösten


Nu har det blivit så där friskt och härligt i luften. Det har som vanligt hänt mycket sedan jag skrev på bloggen sist. Min käre lillebror har blivit miljonär i skuld som alla oss andra som bor i Norge. Grattis till ny lägenhet!!!
Per har haft guttefest och därmed firat sin 40 års dag med grabbarna. De hade skoj. Jag sov hos Cissi med barnen och vi hade minst lika kul. Det är alltid lika mysigt att sitta och prata med Cissi. Tack för helgen Cissi.
Förra helgen var jag och mötte Lene och Øysteins lilla dotter Kamilla. Hon sa inte ett knäpp och var världens snällaste. Tur är väl det för de har 2 barn till. Det är kanske just därför hon är så snäll.

Idag har jag hemma jobb dag. Sedan ser veckan hektisk ut med jobb alla dagar faktiskt. Man förundras ibland hur man lagt sitt schema. Nu är det så det är och då kommer man in i jobbet i alla fall.

Hoppas ni alla andra får en fantastisk vecka.