mandag 16. februar 2009

Knäckebröd

Har varit iväg och tränat. Uff, det var tungt idag. Jag är helt enkelt sur idag. Därför bakar jag knäckebröd. Det är ett norskt recept.
4dl stora havregryn
4dl sammalt hvete(grov) detta ser ut som kli med lite mjöl i osäker på svensk motsvarighet
2dl solrosfrö
2dl sesamfrö
1 tsk salt
7dl ljummet vatten

Rör ihop och låt svälla 15 minuter
Tryck ut smeten/massan tunnt på välsmort bakplåtspapper. Vänd efter halva tiden.
Stek i ugnen 200grader(175 grader vid varmluftsugn) 26- 35minuter gånger 2.
Lycka till

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för receptet!
Nu återstår bara besök i den lokala hälsokostaffären för att undersöka mjölsortimentet,det blir spännande att försöka.
Kan ju inte bli plattare än missfosterlika nötkakor!
Videgränd 2

Linda sa...

Tja, blir det platt så har du lyckats. Det känns väl tryggt kära mamma.
Kram på dig