søndag 13. juli 2008

Blåbär, blåbär och mera blåbär

Idag har vi haft skogsmulle hela dagen. Först gick vi en lång tur i skogen på fm. Vi plockade blåbär och därmed var mellanmålet fixat. Storebror Jakob hjälpte Saga över stock och sten. Saga har blivit en skogstjej hon också. Vi softade några timmar inne medan det spöregnade ute och Saga tog en fm lur. Efter middagen packade vi matsäck och gav oss ut igen. Det finns inget bättre än att ha en matsäck att se fram till och smaska på ute i det fria.

Denna gången plockades det också blåbär men målet var Alnsjön. Tänk idag fann vi mängder med små grodor. Nu har nog alla grodyngel blivit grodor. Vi slog oss ner på stenarna och myste. Solen tittade fram. Härligt. Nu är båda barna badade och satta framför barntv. Golven är dammsugade, disken är diskad och tvätten tvättad.

När jag lagt barnen ska jag göra ett ryck i trädgården. Vi hade ambition om det i morse men efter att Saga fyllt skottkärran med sten lades det projektet ned och det blev skogen istället.

Imorgon är det jobbdag. Det enda som sägas kan är att forandring fryder!!! Har haft en urmysig helg med mina småtroll, men glädjer mig till lite vuxenkontakt på jobbet. På tisdag kväll kommer Per hem. Gissa om vi glädjer oss!!!

Ingen kommentarer: